Close translate window Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Håbo website in other languages
Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Läs mer här
phone
Information
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Pil ner

Kontakta Håbo

 Lyssna

Kontakta Håbo kommun

Kontaktuppgifter

Telefon: 0171-525 00

E-postadress: kommun@habo.se

Håbo kommunhus
Centrumleden 1
746 80 Bålsta

Region Uppsala informerar om planen för vaccination av 12-15 åringar

Folkhälsomyndigheten har gett direktiv om att regionerna ska erbjuda vaccination mot covid-19 till barn i åldersgruppen 12–15 år. Region Uppsalas målsättning är att vaccinera så många i målgruppen som möjligt och att vaccin ska erbjudas till alla, på lika villkor. De beräknar att starta 11 oktober. Här kan du läsa mer om hur arbetet ska gå till.

Region Uppsala öppnar för tidsbokning och drop-in

Nu är det klart att Region Uppsala börjar vaccinera 12-15-åringar mot covid-19 den 11 oktober. Till att börja med kommer barnen tillsammans med sina vårdnadshavare att erbjudas att boka tid eller komma på drop-in.

De som inte vaccinerar sig inom en viss tid kommer i stället att få en kallelse med förbokade tider. Region Uppsala kommer i första hand använda de vaccinationslokaler som använts hittills och är anpassade för ändamålet.

Om tidsbokning och drop-in

Vaccinationen av 12-15-åringar genomförs i tre steg:

  1. Den 11 oktober börjar Region Uppsala vaccinera i vaccinationslokaler. Du kan boka tid via 1177.se. Tidsbokningen öppnar på eftermiddagen den 8 oktober. För 12-åringar behöver vårdnadshavaren agera ombud och boka tiden. För att boka tid till barn som är 13-15 år krävs det att 13-15-åringen har e-legitimation. Det är också möjligt att ringa och boka tid, eller att komma till lokalerna på drop-in.

  2. I början av november kallas de barn som ännu inte vaccinerats eller bokat tid för vaccination via brev med förbokade tider.

  3. I början av december kommer region Uppsala i nära samarbete med elevhälsan att ytterligare utöka ansträngningarna att erbjuda ännu ovaccinerade barn och deras vårdnadshavare vaccination och på olika sätt underlätta genomförandet.

Här kan du läsa Region Uppsalas webbnyhet Vaccination av 12-15 åringar startar 11 oktober. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Här kan du läsa Region Uppsalas informationsbrev daterat 2021-09-27. Pdf, 433.5 kB.

Sidansvarig: Barn- och utbildningsförvaltningen

Utbildning och barnomsorg

Klicka för support
Stäng supportfönster