Close translate window Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Håbo website in other languages
Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Läs mer här
phone
Information
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Pil ner

Kontakta Håbo

 Lyssna

Kontakta Håbo kommun

Kontaktuppgifter

Telefon: 0171-525 00

E-postadress: kommun@habo.se

Håbo kommunhus
Centrumleden 1
746 80 Bålsta

Tillitsfullt ledarskap är nyckeln till framgång

Tillitsfullt ledarskap är något som Håbo kommun arbetar med att implementera och som ska genomsyra kommunens arbete. Det betyder att organisationer och medarbetare i kommunen själva ges större möjlighet att definiera och analysera sitt uppdrag, ta fram fokusområden och utvecklingsmål som gäller för verksamheten.

– Vi är övertygade om att tiden vi lever i behöver ledare som ger förtroende till andra och litar på sina kollegor. Våra medarbetare måste utifrån sin profession få möjlighet och förutsättningar att utveckla sin egen verksamhet. Det betyder inte att uppföljningsansvaret hos ledare försvinner, då det blir ännu viktigare för att säkerställa kvaliteten. Grunden till ett tillitsbaserat arbetssätt läggs genom dialog och kommunikation, säger Elisabeth Forsberg skolchef i Håbo kommun.

Lära av varandra och tillämpa forskning

Genom att leda med tillit, att kollegor får möjlighet att lära av varandra, samarbeta och vara delaktiga i utvecklingen skapar vi framgång. Utvecklingen framåt ska också vara vetenskapligt förankrad och kan se ut på olika sätt. Ett exempel på hur man kan arbeta nära forskningen är Håbos samarbete med forskare från Uppsala universitet, där rektorer fick pröva och förädla det pedagogiska ledarskapet genom vetenskaplig metodik.

Barn- och utbildningsförvaltningen i Håbo kommun har påbörjat en resa och bygger nu en framtida och tillitsfull skolkommun tillsammans. Är du lärare, pedagog eller skolledare - följ med!

Vill du jobba hos oss?

Här kan du se alla lediga jobb i Håbo kommun
Vi uppdaterar sidan lediga jobb med tjänster i Håbos skolor löpande.

Sidansvarig: Barn- och utbildningsförvaltningen

Utbildning och barnomsorg

Klicka för support
Stäng supportfönster