Close translate window Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Håbo website in other languages
Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Läs mer här
phone
Information
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Pil ner

Kontakta oss

 Lyssna

Kontakta oss

Kontaktuppgifter

Telefon:

0171-525 00

Fridegårdsgymnasiet Centrumgränd 5 746 80 Bålsta

Daniel berättar om teknikprogrammet

Daniel studerade tre år på teknikprogrammet med inriktning teknikdesign. Här berättar han mer om programmet och delar med sig av sina tips.

Varför valde du att söka till teknikprogrammet?

Redan som liten var jag intresserad av teknik och ville förstå hur saker och ting fungerade. Hur är den byggd? Varför gör den så? Jag hade många frågor och det har jag fortfarande. Att klura ut egna lösningar på problem är också något som jag gillar. Därför var teknikprogrammet det naturliga valet för mig.

Kan du berätta lite om programmet och hur ni arbetar?

I kursen konstruktion arbetar vi med att utveckla olika saker. Ett exempel är att vi tog en simpel bräda som vi gjorde olika kopplingar till. Sedan vidareutvecklade vi konstruktionen och gjorde den mer avancerad. Förra året var det en grupp som byggde om en gammal trasig gokart så att den blev eldriven. Fantasin är det enda som sätter stopp! Vi lär oss om kretsar och bygger på vår teknikkunskap under de tre åren som vi går på gymnasiet. Jag ser fram emot gymnasiearbetet som vi ska göra. Det är ett teknikprojekt som pågår hela sista året.

Vad är det roligaste ni har gjort?

I ettan byggde vi en lådbil som drevs av en råttfälla. Det var något av det roligaste jag gjort. Vi fick klura ut egna lösningar och det fanns tusen olika sätt att göra det på. När hela klassens lådbilar var klara tävlade vi om vilken lådbil som fungerade bäst och kom längst. Min grupp kom 2a

Vad är det bästa med Fridegårdsgymnasiet?

Engagemanget från alla lärare och personalen. Det känns som att man kan prata med lärarna i timmar och att vi delar intresset för teknik.

Är det någon skillnad att gå på att gå i gymnasiet, i jämförelse med nian?

Ja definitivt. Tempot är mycket högre på gymnasiet och jag upplever att tiden går mycket snabbare. Saker kan vara svåra ibland men det är också mycket roligare just på grund av det. Det gäller att hänga med redan från början och våga be om hjälp.

Daniels tips till dig som ska söka till gymnasiet:

  • Tänk på att det är din utbildning och ditt val, inte någon annans. Välj inte ett program bara för att dina kompisar väljer det. Det leder ofta till byte efter en stund och det kan du förlora på.

  • Välj det du tycker är roligt. Då kommer du längst. Du kommer inte att tröttna och motivationen kommer att finnas kvar längre.

  • Om det är något du inte förstår - våga fråga! Lärarna finns där för dig och vill hjälpa dig att förstå.

Läs mer om teknikprogrammet.

Sidansvarig: Barn- och utbildningsförvaltningen

Klicka för support
Stäng supportfönster