Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Läs mer här
phone
Information
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Lyssna på sidan Lyssna

Publiceringsdatum:

Björkbackaslingan - ny slinga på Upplandsleden

Nu finns en nymärkt 5 kilometer lång Upplandsleds-slinga som heter Björkbackaslingan, med start och slut i direkt anslutning till grusparkeringen vid Bålsta station. Den går bra att vandra vintertid, förutom när det är mycket snö.

På den nymärkta Björkbackaslingan går det att promenera motsols eller medsols bland annat över Bålstaåsen, på lättare och delvis svårare partier för att så småningom kunna nå fram till och blicka över Lilla Ullfjärden. Väljer du att gå slingan medsols går du till början på lättvandrad mestadels grusade gångvägar längs med etapp 29 av Upplandsleden mot Häggeby. Efter cirka två kilometer viker slingan av från huvudleden och följer de mindre grusvägarna Fläsanvägen och Björkbackavägen, med en kortare sträcka nyetablerad och kuperad stig som länkar ihop vägarna. Här har du fina utblickar över Lilla Ullfjärden. Väljer du att gå motsols följer du samma orange märkning från starten, men viker av till höger cirka 100 meter efter start och går över Bålstaåsen.
Under våren kommer Björkbackaslingan att förses med några sittbänkar och också officiellt invigas.

Slingan har etablerats med statligt stöd via den lokala naturvårdssatsningen (LONA) i samverkan med Upplandsstiftelsen och lokala samfälligheter.

Kort film Björbackslingans start och slut

Filmen visar grusparkeringen vid Bålsta station, och skyltningen för Björbackaslingan och vägen fram tills att man väljer den riktning man vill ta för att gå slingan.

Upplandsleden etapp 29 och 29:1

Genom Håbo kommun går den kortaste delen av Upplandsleden, från Bålsta till Skokloster, den leden som kallas etapp 29 går mellan Bålsta station och Häggeby. Den nu nymärkta slingan Björkbackaslingan, har benämningen 29:1 och startar vid samma ställe vid Bålsta station, men slutar också där.

Skötselansvarig

Håbo kommun ansvarar för den löpande skötseln av denna sträcka av Upplandsleden. Upplandsstiftelsen bär huvudansvaret för hela Upplandsleden.

Läs mer

Upplandseledens etapper och slingor i Håbo kommun
Läs mer om våra vandringsleder och stigar

Sidansvarig: Kommunledningsförvaltningen

 

Klicka för support
Stäng supportfönster