Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.
Close translate window Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Håbo website in other languages
Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.

Här lever och arbetar vi i en attraktiv miljö med Mälarens vatten och naturen nära inpå oss.

org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Läs mer här
phone
Information
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Pil ner

Kontakta Håbo

Lyssna på sidan Lyssna

Kontakta Håbo kommun

Kontaktuppgifter

Telefon: 0171-525 00

E-postadress: kommun@habo.se

Håbo kommunhus
Centrumleden 1
746 80 Bålsta

Pristagare 2016

Stipendie för Bästa Laganda

Första pris 24.000 kronor: Bålsta Hockey Club, lag 01

Motivering: Rätt attityd, sammanhållning och glädje är några grundläggande faktorer för en god laganda. Adderar man framgång i form av segrar, vinster och utveckling och gör något som ingen annan gjort tidigare, så skapar man något unikt som är få förunnat. Det här laget har lyckats få alla pusselbitarna på plats med god hjälp av duktiga ledare, utvecklingsbara ungdomar och sporrande föräldrar.

 

Sandra Åhl tog emot andrapriset för Apalle Gårds Ridskola.

Andra pris 14.000 kronor: Apalle Gård Ridskola

Motivering: Här har vi en förening som får mycket kred genom att de tar väl hand om såväl elever som hästar, nya som gamla, bygger team från liten till stor och visar ett engagemang som går över det vanliga. Att fostra morgondagens ungdomar och skapa ett sunt sammanhang är definitivt värt att uppmärksamma genom ett pris.

 

Åsa Tidestav tog emot priset för Håbo Scoutkår.

Tredje pris 10.000 kronor: Håbo Scoutkår

Motivering: Att scouterna står för gemenskap, samarbete och kamratskap ingår i deras värdegrund. Att Håbos scouter lever upp till detta är ingen underdrift. Här har vi en förening som arbetar hårt med dessa värdeord och verkligen förtjänar att vara med och dela på bästa lagandapriset.

Bålstas Bästas Mångfaldsstipendie

Matilda Gejhammar tog emot priset för Håbo FF

Första pris 24.000 kronor : Håbo FF

Motivering: En förening som aktivt arbetar utifrån en röd tråd med en tydlig värdegrund. Som aktivt fångat bollen i frågan om social policy och integration. En förening som skapat en fond så att alla kan vara med oavsett bakgrund och ekonomiska förutsättningar. En förebild som förening och som lyckats både med bredd och topp.


Jessica Stigsdotter Axberg tog emot priset för Attention Håbo

Andra pris 14.000 kronor: Attention Håbo

Motivering: En intresseförening för personer med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar (NPF – såsom ADHD, Asperger, OCD, Tourette osv) och deras anhöriga/närstående. Som nystartad förening jobbar de med att hjälpa kommunen med att skapa hållbara stödsystem för och i skolorna, att prioritera rätt så att våra barn och ungdomar får rätt stöd och rätt hjälp när det behövs – för inget barn ska behöva lämnas utanför systemet.

 

Anna-Carin Ingemansson tog emot priset för Träningshus1

Tredje pris 10.000 kronor: Träningshus1

Motivering: En förening som ständigt jobbar med att skapa varierat och rabatterat utbud av träningsmöjligheter för barn och ungdomar, så att de kan testa och utveckla sina färdigheter. Det spelar ingen roll hur duktig du är, det viktigaste är att ha kul. Alla kan, man måste bara våga. Föreningen satsar även stort på att utbilda sina ledare – som med öppenhet inspirerar till delad glädje och gemenskap i träningen, oavsett bakgrund och tidigare erfarenhet. De lever verkligen upp till devisen:  a l l a  är välkomna!

Bålstas Bästa Talangstipendie

Felicia Grimmenhag var ej på plats för att ta emot priset, foto från ett tidigare tillfälle.

Första pris 12.000 kronor: Felicia Grimmenhag

Motivering: En helt vanlig ödmjuk tonårstjej vars liv snabbt förändrades genom tragisk olycka. En tjej som snabbt insåg sitt nya läge och valde att göra något bra och kreativt av sin nya livssituation. En tjej som växte fram och har blivit en stark förebild för många andra ungdomar och handikappade och som med sin enorma envishet gör en satsning mot den internationella scenen för att uppmärksamma att man kan uppnå mycket om man själv vill.

 

Andra pris 8.000 kronor: Gabriel Tidestav

Motivering: En kille som valt en egen väg och ett eget område, men som är på väg att bli en av de bästa representanterna Sverige kan uppbringa. Genom ihärdig träning och en stor förmåga har han satt på sig landslagsdräkten för att representera Bålsta och Sverige i Kemiolympiaden i Georgien.


Tredje pris 4.000 kronor: Michael Sjöqvist

Motivering: En sjusärdeles talang som började sin bana i Bålstas musikskola och tagit steget till en kandidatexamen vid Kungliga Musikhögskolan med inriktning på trumpet och jazz. Via hårt arbete har han utvecklat sig som musiker och kompositör och satsar nu vidare mot oanade höjder.

Sidansvarig: Jenny Lindberg

2019-09-17

Näringsliv och arbete

Klicka för support
Stäng supportfönster